COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două milioane de dolari, pentru alegeri transparente în R. Moldova

Două milioane de dolari, pentru alegeri transparente în R. Moldova

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare va continua eforturile de consolidare a democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente prin implementarea pentru alți trei ani a proiectului său în domeniul electoral, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Moldova. Bugetul inițiativei este de două milioane de dolari SUA.

Proiectul „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” a început în anul 2017 și în 2020 și-a încheiat prima etapă de implementare. Cea de-a doua etapă va dura pînă în 2023. Proiectul va fi desfășurat în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală (CEC), Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) și alți parteneri a căror activitate este interconectată cu domeniul electoral.

Pînă în acest moment, proiectul a oferit suport CEC în dezvoltarea sistemelor și instrumentelor pentru a moderniza procesul de organizare a alegerilor, inclusiv pentru a reduce implicarea factorului uman în procesul electoral.


Astăzi, Sistemul Informațional Automatizat de Stat „ALEGERI” cuprinde 13 module funcționale, dintre care patru create în ultimii trei ani cu suportul proiectului. De asemenea, au fost organizate campanii și activități de informare și educare civică, ajungînd direct la peste 350 000 de oameni de toate vîrstele, femei și bărbați, fete și băieți, din sudul, centrul și nordul Republicii Moldova, inclusiv din regiunea Găgăuziei, raioanele din stînga Nistrului, dar și din afara țării.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, va fi susținută o campanie de informare privind măsurile de protecție anti-COVID și stimularea participării la vot responsabil și în siguranță.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load