COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Două mașini cu ”bucluc”, găsite la controlul de frontieră

12 mai. 12:30   Societate
1696 0

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Leușeni și Costești au dejucat planurile a doi conaționali de a introduce pe teritoriul țării mijloace de transport cu unele incorectitudini.

Numărul de caroserie modificat și un pașaport tehnic valabil însă nu pentru modelul respectiv au fost motivele pentru care acestea au fost parcate sub sigiliu

Primul mijloc de transport indisponibilizat a fost în punctul de trecere Leușeni. Acesta este un automobil din 2016 și era tractat de un microbuz. După prezentarea tuturor documentelor necesare, polițistul de frotnieră a sesizat unele modificări de ștanțare a numărului caroseriei a mașinei tractate.

Întrebat, conducătorul auto a comunicat că nu cunoaște detalii întrucît este responsabil doar de transportarea automobilului. El, preluînd mașina împreună cu actele de la o persoană necunoscută din Belgia, iar viitorul proprietar urma să se prezinte în punctul de trecere pentru procedura de devamare.

Și un locuitor al raionului Orhei a încercat să introducă în țară un mijloc de transport avariat cu certificatul tehnic al altei mașini. Incidentul a fost consemnat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești.


Mijlocul de transport a fost indisponibilizat după ce conducătorul auto ar fi prezentat certificatul de înmatriculare emis de autoritățile naționale doar că pentru alt mijloc de transport de aceeași marca și model. Astfel, în timpul controlului s-a constatat că numărul de la caroserie nu coincide cu numărul din pașaportul tehnic.
Audiat, șoferul nu a dorit să declare informații detaliate susținînd că nu le cunoaște.

Ca urmare, ambele mijloace de transport au fost indisponibilizate sub sigiliu în parcarea punctelor de trecere unde au fost depistate cu nereguli. În continuare polițiștii de frontieră demarează acțiuni de cercetare și identificare a tuturor persoanelor implicate în urma cărora se va stabili încadrarea juridică a faptelor.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽