COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două cetățene ale Iranului, ar fi vrut să intre în Moldova cu acte false

Două cetățene ale Iranului, ar fi vrut să intre în Moldova cu acte false

Polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău au semnalat – pe parcursul ultimelor 24 de ore – trei ilegalități.

Două cetățene ale Iranului sînt documentate pentru uz de fals în acte oficiale, iar un conațional este cercetat pentru deținerea a trei cartușe de vînătoare.

La cursa Istanbul – Chișinău, tranzit spre Frankfurt, pe direcția intrare în țară s-au apropiat la linia de control mama și fiica, prezentînd actele de călătorie care ar fi emise de autoritatea competentă poloneză. Asupra pașaportul eliberat pe numele femeii în vîrstă de 41 de ani s-a constatat semne vizibile de falsificare, iar cel al minorei aparținea unei alte persoane.


Ca urmare, cele două au fost supuse controlului suplimentar, unde în geanta de mînă s-a depistat alte două pașapoarte iraniene, statutul cărora era valabil și autentic. Conform procedurii, documentele au fost trimise spre efectuarea expertizei tehnico-juridică, iar cetățenele au făcut cale întoarsă.

O altă posibilă infracțiune a fost înregistrată pe sensul de ieșire din Republica Moldova, și anume – în timpul controlului de securitate – în bagajul de mînă s-a depistat trei cartușe de vînătoare de calibrul 16. Documentat este un conațional care avea biletul de zbor spre Viena. Audiat fiind și prezentînd permisul de port armă, bărbatul a comunicat că fusese recent cu aceeași geanta la vînătoare, iar din neatenție nu a mai verificat-o.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pe cazul dat pentru elucidarea circumstanțelor și stabilirea gradului de infracționalitate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load