Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Două acte false, găsite la vamă

27 iun. 2022,, 13:00   Societate
1971 0

Două documente de călătorie cu semne clare de falsificare au fost ridicate de la doi tineri, dacă unul dintre ei și l-a procurat pentru angajare în Europa, al doilea a precizat că l-a obținut pe căi legale.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor care au comis infracțiunea de uz de fals în acte oficiale. Ambele cazuri au fost înregistrate în weekendul trecut.

În punctul de trecere a frontierei Otaci a fost identificat în fluxul de călători cetățeanul Ucrainei de 34 de ani. Bărbatul s-a prezentat în calitate de șofer al unui camion, înmatriculat în Ucraina. Printre documentele prezentate, polițiștii de frontieră au devenit suspecți asupra permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. În urma verificărilor suplimentare, documentul s-a dovedit a fi falsificat. La audieri, șoferul a susținut că ar fi obținut actul conform procedurilor legale, însă fără a oferi alte detalii. În aceste circumstanțe, cetățeanului i-a fost refuzată intrarea în R. Moldova.

În punctul de trecere a frontierei Costești a fost documentat un conaţional în vîrsta de 31 de ani. În timpul controlului adițional asupra moldoveanului a fost depistată o carte de identitate românească, cu indici rezonabili de falsificare. Cetățeanul, originar din raionul Fălești, se deplasa în Germania, la muncă. În declarații acesta a recunoscut că a apelat la intermediari pentru a-și perfecta un act de identitate, astfel asigurîndu-și șansa de a se angaja în Germania. Ar fi achitat pentru aceste servicii 150 de euro.

În cele două cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și transmise la Direcția Expertiza Documentelor din cadrul IGPF.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?