COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Dosarul unui individ „responsabil” de falsificarea a peste 500 de acte, trimis în judecată

26 oct. 20:50   Societate
493 0

Dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care a falsificat cel puțin 500 de acte, a fost trimit în judecată după ce Procuratura Generală a terminat urmărirea penală. Mai exact, este vorba despre cărți de identitate și permise de conducere românești, folosite ulterior în scopul exploatării prin muncă, în Franța, a persoanelor venite preponderent din Moldova.

„Învinuitul și-a desfășurat activitatea ilegală din anul 2015 până la începutul lui 2021, când a fost arestat. În rezultat, potrivit estimărilor, acesta a obținut un venit infracțional de peste 400.000 MDL. La solicitarea procurorilor, pe bunurile învinuitului (inclusiv trei automobile de lux) au fost aplicate sechestre, în sumă de peste 1,5 milioane MDL, care vor asigura încasarea contravalorii venitului ilicit”, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

De menționat că, în Franța sub acuzare au fost puse 14 persoane, dintre care cetățeni români, francezi și moldoveni, care aveau rolul de recrutare a victimelor și supravegherea acestora.

„Suma veniturilor ilegale realizată de gruparea criminală din Franța a constituit peste 12 milioane EUR. În Moldova, suma estimativă a veniturilor obținute pe cale criminală este de peste 20 milioane MDL”.

În context, procurorii îndeamnă cetățenii să manifeste vigilență și atenționează asupra riscurilor procurării, transportării, deținerii și folosirii actelor false în străinătate, unde astfel de acte ar putea fi folosite ca instrument de șantaj din partea traficanților de persoane.


„Cetățenii care dispun de aceste acte false să le transmită autorităților statale, astfel încât să devină posibilă evitarea răspunderii penale. Persoanele care decid să comită astfel de infracțiuni, riscă nu doar pedepse penale, ci și confiscarea bunurilor obținute pe cale criminală”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X