COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1203
Preşedintele stiri: 2783

Dosarul privind confiscarea averii lui Dumitru Diacov a ajuns în instanță

17 mai. 15:35   Societate
3650 3

Dosarul privind confiscarea averii președintelui de onoare a Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a ajuns în instanță, după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe de peste 600 de mii de lei între averea dobîndită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

Pe 25 februarie curent, ANI anunța că a emis act de constatare în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

Potrivit informațiilor, prima ședință a avut loc pe data de 13 mai curent la Judecătoria Chișinău, cînd a avut loc înfățișarea părților. Despre desfășurarea primei ședințe de judecată a anunțat Autoritatea Națională de Integritate.

Deputatul Dumitru Diacov a declarat că nu s-a prezentat la ședința de judecată, dar a fost reprezentat de către avocatul său. Acesta a mai spus că nu a încălcat legislația cînd a completat declarația de avere.

„Eu nu am fost la judecată, a fost avocatul. E o făcătură, o comandă politică. Sper că judecata va lua o decizie și va face dreptate. Ei pot să facă interpretările care le plac lor, eu știu că nu am încălcat nimic. Eu nu am de gînd să umblu prin judecăți”, a menționat Dumitru Diacov pentru tv8.md.


Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru data de 31 mai curent, ora 11:00, și va avea loc la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Astfel, cazul va fi examinat de judecătoarea Tatiana Avasiloaie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?