AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 718

Dosarul Primăriei Truşeni: Primăriţa Stela Munteanu, suspendată din funcţie

16 ian. 14:30   Societate
1827 0

Judecătoria Chişinău a suspendat-o din funcţia de primar al comunei Truşeni pe Stela Munteanu şi i-a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu.

Decizia a fost luată vineri, la prima şedinţă de judecată în dosarul Primăriei Truşeni, în care Stela Munteanu este învinuită de corupţie pasivă şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, scrie Anticorupție.md.

Potrivit surse, prima şedinţă de judecată a fost programată pentru data de 13 ianuarie, dar a fost amînată cu o zi la solicitarea apărării, pentru a face cunoştinţă cu acuzaţiile aduse.

Suspendarea din funcţie şi prelungirea mandatul de către instanţa de fond sunt cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău. Dacă instanţa ierarhic superioară va lăsa neschimbată decizia primei instanţe, Consiliul local Truşeni va trebui să desemneze o persoană care să asigure interimatul funcţiei de primar al localităţii.

Primărița și complicii acesteia sunt acuzați de săvîrşirea infracţiunilor de corupere pasivă, pregătirea de escrocherie săvîrşită în proporţii deosebit de mari şi escrocherie săvîrşită ca fapt consumat.


Primărița, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic sunt cercetaţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul mai multor dosare de corupere pasivă, pregătirea de escrocherie săvîrşită în proporţii deosebit de mari şi escrocherie săvîrşită ca fapt consumat.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав