X 
Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Dosarul pregătirii dezordinilor în masă. Poliția a publicat interceptări ale convorbirilor

11 noi. 2022,, 17:05   Societate
1768 1

Poliția Republicii Moldova a publicat imagini video și interceptări în urma perchezițiilor de azi în dosarul pregătirii dezordinilor în masă. În urma perchezițiilor.

Peste 250.000 lei au fost ridicați ca urmare a perchezițiilor în dosarul pregătirii dezordinilor în masă. Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI anunță că au finalizat acțiunile de vineri desfășurate în Chișinău și Hîncești, transmite replicamedi.md.

Oamenii legii au temei să bănuiască că banii ridicați au fost acumulați din activități ilicite. Aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă, informează PCCOCS.

Printre cele ridicate la percheziții sunt și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice (petarde), masă vegetală asemănătoare cu cînepa. Probele ridicate urmează să fie examinate și coroborate cu alte probe existente în cadrul dosarului penal.


Dosarul vizează pregătirile dezordinilor în masă începînd din 18 septembrie 2022, pînă în prezent.

Cercetările au loc prin prisma faptului că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi fost întreprinse acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri printre care anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni.

În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări, potrivit PCCOCS.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor aspecte și acumulării altor probe privind activitatea grupului criminal organizat cercetat. Potrivit legii, infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 8 ani.

1
0
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?