TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dosarul parcărilor cu plată: Gamrețchi ar fi cerut 2 mil. de euro mită

Două milioane de euro sau 26 de procente din acțiunile companiei.

Atît a cerut fostul șef al Direcției Transporturi din Capitală, Igor Gamrețchi, pentru ca firma austro-ungară să cîştige licitaţia în proiectul parcărilor cu plată.

Declarația aparține omului de afaceri, Alexandru Pincevschi, care a fost audiat astăzi pentru prima dată în calitate de martor în dosar. Interogările au durat cinci ore. Potrivit lui Pincevschi, Chirtoacă nu știa nimic despre înţelegerile făcute.

Pincevschi a mai declarat că s-a întîlnit și cu viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, care în timpul unei discuții a declarat că Gamrețchi ar profita de relațiile sale de prietenie cu Chirtoacă. Grozavu, la rîndul său, respinge aceste declarații.

Gamrețchi a refuzat să comenteze declarațiile lui Pincevschi: "Eu m-am expus deja şi nu comentez ce spune fiecare, în cazul meu judecata deja s-a expus şi eu nu comentez toate discuţiile, unul, altul sau al treilea, în general nu fac comentarii. Instanţa se va clarifica".

Învinuitul, fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, la fel s-a abținut de la comentarii și a explicat, că are o altă ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău.

De data aceasta, nici procurorul nu a dorit să facă mai multe declarații pentru presă.

Audierile lui Pincevschi în dosarul parcărilor cu plată vor continua în data de 29 mai. În acest dosar, care durează de aproape un an de zile, Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influiență și corupție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load