TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

”Dosarul Metalferos”: Procuratura prezintă noi detalii

31 de percheziții au fost realizate, ieri, la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați.

În consecință, 16 persoane au fost reținute, printre care 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală ce vizează fraudarea SA ”Metalferos”, informează Procuratura.

Măsurile întreprinse au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică. Oamenii legi spun că sînt preconizat și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei.

Procuratura anunță că investigațiile nu periclitează în nici un fel activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie. Aceste fapte au dus la prejudicirea în proporții deosebit de mari a intereselor publice, se arată în comunicatul Procuraturii.


Instituția atenționează că orice atac din partea unor elemente vizînd dosarul în speță va fi calificat drept "tentativă de a distorsiona ancheta, împiedicarea aflării adevărului și amestec în înfăptuirea urmării penale".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load