COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dosarul "Metalferos": Curtea de Apel Chișinău se va expune asupra arestării celor vizați

Dosarul "Metalferos": Curtea de Apel Chișinău se va expune asupra arestării celor vizați

Procuratura Generală a contestat încheierile Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care toate cele 16 demersuri la arestare, înaintate de procurori în privința figuranților din dosarul ”Metalferos”, au fost respinse.

Prin urmare, astăzi, cu începere de la ora 12:30, Curtea de Apel Chișinău va examina recursurile procurorilor.

Acum o săptămînă, magistrații au decis ca 9 învinuiți, printre care și cei 4 polițiști INI, să fie liberați provizoriu sub control judiciar, iar ceilalți 7 figuranți – să fie cercetați în arest la domiciliu pentru o lună.


Necesitatea cercetării învinuiților în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoanele să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării lor de răspundere penală, precum și faptul că anterior, o parte din ei, deși au fost arestați, și-au continuat activitatea criminală, argumentează Procuratura Generală.

De asemenea, procurorii au înaintat Ministerului Afacerilor Interne demersuri cu privire la suspendarea provizorie din funcție a polițiștilor vizați în anchetă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load