Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Dosarul lui Stoianoglo: Cinci persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuit

28 oct. 2021,, 09:30   Societate
2499 1

Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii în cazul Stoianoglo.

Într-un comunicat al instituției se precizează că activitatea de urmărire penală continuă și este predominată de principiul confidențialității și asigurării prezumției nevinovăției persoanei supusă investigațiilor penale, ceea ce nu permite dezbateri publice asupra investigațiilor și probatoriului acumulat.

- Nu ne dorim de a substitui procesul judiciar cu dezbateri în arealul mediatic, mai precizează procurorul de caz, Victor Furtună.

„Totuși, luînd în considerare curgerea unui termen de peste 20 de zile de la începerea urmăririi penale și reținerea lui Alexandr Stoianoglo, aducem la cunoștința publicului că, în cadrul cauzei penale vizate, în toată această perioadă de timp, au fost efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv, după cum urmează: 4 percheziții au fost autorizate și executate; 5 persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuit; 5 persoane au fost audiate în calitate de martor și specialist; 20 ordonanțe de ridicare a obiectelor și documentelor au fost emise și executate, urmate de examinarea obiectelor și documentelor ridicate, cu atribuirea calității de corp delict sau după caz, de document; 5 expertize judiciare au fost numite, care la moment sînt în curs de executare; peste 20 de solicitării au fost transmise către diferite instituții în vederea prezentării anumitor documente sau informații ce prezintă importanță probatorie pe caz. Concomitent, dacă ne referim la durata urmării penale, este relevant de a menționa că aceasta nu depinde în toate cazurile de diligența procurorului, deoarece efectuarea mai multor acțiuni de urmărire penală, cum ar fi: audierea bănuiților/învinuiților, ridicare de obiecte/documente depinde de disponibilitatea apărătorilor de a participa la aceste acțiuni, iar termenul de efectuare a expertizelor judiciare depinde de volumul de lucru al experților etc.”, se arată în comunicat.

Procurorii de caz în continuare întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului, iar la emiterea cărorva decizii procesuale în privința lui Alexandr Stoianoglo și persoanele acțiunile cărora fac obiect a urmăririi penale, vom reveni cu detalii suplimentare, mai precizează Furtună.


Amintim că, Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcţie la data de 6 octombrie.

Ulterior el a fost pus sub învinuire și plasat în arest preventiv. Stoianoglo este acuzat de abuz de putere. De asemenea, dosare penale au fost pornite și pe numele adjuncților săi. De cealaltă parte, Stoianoglo neagă acuzațiile și spune că sînt răfuieli politice din partea președintei Maia Sandu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий