X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dosarul lui Gheorghe Petic, transferat de la Judecătoria Ungheni la Judecătoria Orhei

19 noi. 2018,, 11:40   Societate
3160 3

Procuratura Generală a cerut, iar Curtea Supremă de Justiție a acceptat strămutarea examinării cauzei penale pe numele lui Gheorghe Petic, învinuit de viol, de la Judecătoria Ungheni la Judecătoria Orhei, sediul Central.

Procurorii și-au argumentat solicitarea prin faptul că Petic, care deține funcția de șef al Organizației Teritoriale Ungheni a „Partidului Platforma Demnitate și Adevăr” a ocupat în ultimii 8 ani pînă la concedierea sa din mai 2016, funcţii importante în organele de drept din or. Ungheni, iar în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu a interacţionat cu reprezentanţi ai altor organe de drept, inclusiv ai autorităţii judecătoreşti.

Conform informațiilor dintr-o încheiere a CSJ din 16 noiembrie 2018, la 15 noiembrie 2018, Igor Popa în rol de procurorul general interimar (pe perioada absenței lui Eduard Harunjen), a înaintat cerere de strămutare a judecării cauzei penale privind învinuirea lui Gheorghe Petic de săvîrşirea infracţiunii prevăzute de art. 171 alin. (1) Cod penal, de la Judecătoria Ungheni, sediul central, la o altă instanţă egală în grad, pentru examinarea acesteia în fond.

În motivarea cererii, se indică despre faptul că, „urmărirea penală în cauză a fost începută de către Inspectoratul de poliţie Ungheni, iar, ulterior, pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei, dosarul a fost retras din gestiunea Procuraturii Ungheni şi transmisă Procuraturii mun. Bălţi, pentru exercitarea urmăririi penale. Procuratura mun. Bălţi a finisat urmărirea penală, a întocmit rechizitoriul şi a expediat dosarul pentru examinare în fond Judecătoriei Ungheni, sediul central.

Cu toate acestea, procurorul consideră că există circumstanţe care determină strămutarea cauzei penale de la instanţa competentă, la o altă instanţă judecătorească de acelaşi nivel. În acest sens, se evidenţiază că există suspiciuni cu privire la imparţialitatea judecătorilor instanţei unde urmează să fie examinată cauza, adică Judecătoria Ungheni, dat fiind că inculpatul a deţinut în ultimii 8 ani pînă la concedierea sa – 10.05.2016, funcţii importante în organele de drept din or. Ungheni (printre cele mai importante fiind cele de şef catedră şi şef adjunct al Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră), iar în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu a interacţionat cu reprezentanţi ai altor organe de drept, inclusiv ai autorităţii judecătoreşti”.


Continuarea articolului o puteți citi pe Ziarul de Gardă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?