COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Dosarul imobilului – Casa Modei, din nou la Curtea de Apel

25 noi. 2021,, 09:51   Societate
1243 0

Dosarul celor două imobile (Casa Modei și fostul sediu ASITO) la care pretinde Veaceslav Platon a reajuns la Curtea de Apel, iar astăzi are loc o nouă ședință de judecată. Cauza penală a reintrat pe rol, după ce instanța de fond a dat – pentru a doua oară consecutiv – cîștig de cauză companiei Continental Business Invest SRL, actuala proprietară a clădirilor, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Cu toate acestea, Platon pare să nu cedeze. Avocații săi au contestat decizia la Apel, iar asta înseamnă că instanța va examina pentru a doua oară fondul acestui litigiu.

Avocatul Sergiu Istrati, cel care reprezintă compania Continental Business Invest SRL, a declarat pentru Deschide.md că „litigiul a apărut printr-o încălcare flagrantă a legii, iar de un an de zile face navete între instanțele de judecată din cauza că avocații lui Platon tergiversează procesul prin cele mai ridicole metode”.

„S-a ajuns și la teste false de Covid și la alte motive, la fel de ridicole. Partea cea mai tristă e că această tergiversare înseamnă o irosire de bani publici: ședințe, proceduri, magistrați blocați, săli de ședințe, etc”, afirmă Istrati.

Ședința va începe la ora 11.00.

Reamintim că, între timp, PCCOCS a dispus începerea urmării penale pe felul în care compania „Inter Prim Colect” care aparține lui Veaceslav Platon a intrat în posesia clădirii „Casa Modei”, acum 7 ani de zile (2014). Infracțiunea pe care o investighează oamenii legii presupune – în speță – că banii ar fi făcut ocolul prin cîteva offshoruri și s-ar fi întors în contul uneia dintre companiile lui Platon.


În 2017, Casa Modei și fostul sediu ASITO au fost cumpărate printr-o tranzacție deschisă de compania Continental Business Invest SRL, care aparține omului de afaceri Vladimir Russu.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X