COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dosarul Glorinal: Juristul întreprinderii rămîne în arest preventiv

Curtea de Apel Chișinău a lăsat luni în vigoare mandatul de arestare pe un termen de 30 de zile, eliberat pe numele lui Sergiu Găină, juristul Companiei Glorinal.

Instanța a amînat cu două zile ședința de examinare a recursului avocaților lui Vasile Chirică, principalul fondator și directorul Companiei de construcții Glorinal, care au contestat mandatul de arestare pe un termen de 30 de zile, eliberat de Judecătoria Chișinău, transmite Anticoruptie.md.

Magistrații au amînat ședința de judecată la solicitarea avocaților lui Chirică, care au declarat că au nevoie de timp pentru a prezenta probe în favoarea clientului lor.

În timp ce magistrații Curții de Apel examinau legalitatea mandatelor de arestare în dosarul Glorinal, mai multe persoane care se declară părți vătămate au protestat în fața sediului instanței, cerînd „Justiție corectă” și scandînd „Chirică la pușcărie”.

Protestatarii susțin că au achitat integral pentru imobilele procurate de la Glorinal, iar Chirică le-a lăsat locuințele gaj la bancă în contul unui credit pe care nu l-a restituit.


Acum ei riscă să rămînă fără apartamente, dacă banca va decide să-și recupereze datoriile.

Pe de altă parte, avocații lui Chirică susțin că este vorba de un dosar fabricat de procurori la comanda unor persoane care urmăresc să-l deposedeze pe Chirică de afacere.

Apărătorii consideră că plasarea lui Chirică și a subalternilor săi în arest constituie un abuz, iar dosarul este parte componentă din schema unui atac raider pentru preluarea afacerii.

Vasile Chirică și alții șapte foști subalterni de-ai săi au fost reținuți la 7 septembrie, fiind învinuiți de abuz de serviciu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load