X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, trimis în judecată

14 iul. 11:47   Societate
1446

Urmărirea penală în dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție Ion Druță, acuzat de îmbogățire ilicită, a fost încheiată.

Ancheta pe acest caz a fost pornită încă în anul 2019, de atunci o anumită perioadă de timp unele acțiuni au stagnat din diverse motive, anunță Procuratura Anticorupție.

Potrivit actului de acuzare, ex-magistratul Druță este învinuit că în perioada anilor 2014-2019, în timp ce deținea funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție și judecător al aceleiași instanțe, a obținut un șir de bunuri mobile și imobile, din mijloace bănești proveniența cărora nu poate fi justificată.

În acest sens, fostul magistrat a încheiat contracte de vînzare-cumpărare, investiții în construcție, leasing, etc., prin intermediul rudelor, a organizat și dobîndit bunuri imobile și mobile, pe care le deține prin intermediul lor, a căror valoare depășește substanțial mijloacele dobîndite de el și membrii familiei sale.

Astfel, în perioada de timp a anilor 2014-2019, cînd fostul magistrat, deținea funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, prin intermediul rudelor a obținut în proprietate bunuri imobile, pe care le deține în continuare, în valoare totală de 4 580 032,04 lei (ceea ce constituie suma achitărilor oficiale efectuate pentru acestea, ori prețul mediu de vînzare a acestora constituie suma de 12 796 510 lei), mijloace bănești proveniența cărora nu poate fi justificată și care depășește substanțial mijloacele dobîndite de el și membrii familie, în situația în care, judecătorul vizat a obținut venituri în sumă de 831 359,58 lei, iar soția acestuia, în sumă de 608 978,95 lei.


În procesul de efectuare a urmăririi penale pe caz, la demersul procurorilor anticorupție și cu autorizarea judecătorului de instrucție, au fost puse sub sechestru 5 încăperi nelocative, 2 încăperi locative și un autoturism, în valoare totală de 12 796 510 lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав