Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Dosarul finanțării ilegale a partidului "Șansa": Cernăuțeanu spune că se încearcă coruperea alegătorilor

27 oct. 2023,, 17:21   Societate
2942 1

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, spune că în Moldova, organele de drept constată un fenomen amplu legat de finanțarea ilegală a campaniei electorale, legat de coruperea alegătorilor, de falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea candidaților independenți, care de fapt sînt promovați de un partid politic.

În acest context, oamenii legii au prezentat vineri, 27 octombrie, noi probe în dosarul pornit pe faptul finanțării ilegale a unui partid politic, dar și a candidaților independenți susținuți din umbră de același partid, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„În acțiunile desfășurate la cele două acțiuni masive care s-au desfășurat pe teritoriul țării, au fost vizate 22 de localități (municipii și centre raionale). Mai exact au fost vizate 3 municipii și 19 raioane. Vreau să afirm că majoritatea tranzacțiilor vin dinafara țării. Există bănuiala rezonabilă că acestea vin din Federația Rusă și sînt gestionate de o grupare criminală organizată în interesul unui partid politic.

Bănuiala rezonabilă de finanțare ilegală vine în asupra partidului „Șansa”. Organele de drept au reușit să documenteze o serie de acțiuni ilegale realizate de aceste grupări criminale. Acești bani sînt pentru cumpărarea alegătorilor și fraudarea procesului electoral”, a declarat Cernăuțeanu.

Amintim că joi, 26 octombrie, oamenii legii au descins cu percheziții la membrii partidului „Șansa”. În rezultat, au fost reținute trei persoane.

3
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?