COVID-19 în MOLDOVA

Dosarul corupției de la cimitirul ”Doina”: Cetățenii care au suferit, așteptați la CNA

Dosarul corupției de la cimitirul ”Doina”: Cetățenii care au suferit, așteptați la CNA

Persoanele care au fost nevoite să achite plăţi suplimentare pentru un loc de înhumare la cimitirul Sfîntul Lazăr din Chişinău sînt îndemnate să denunţe faptele la organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie.

Apelul vine în contextul instrumentării schemei ilegale de estorcare a banilor de la cetăţeni, în care este vizată administraţia cimitirului, şi identificării tuturor episoadelor în care este implicat grupul infracţional.

Victimele sînt rugate să se adreseze prin intermediul liniei naţionale anticorupţie 0 800 55555 sau la numărul de telefon al unităţii de gardă a CNA 022 257 202. De asemenea, persoanele păgubite pot depune un denunţ oficial, în scris, la sala de audienţă a CNA de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt 198, pe adresa electronică a cna secretariat@cna.md sau pe pagina web a Centrului cna.md, rubrica „denunţ". În plîngere trebuie indicate circumstanţele în care a avut loc cazul, perioada, persoanele care au estorcat mită şi numerele de contact ale petiţionarului.


Amintim că ieri, şeful cimitirului Sfîntul Lazăr, adjunctul său şi un maistru au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind plasaţi în Penitenciarul 13. Alţi 3 figuranţi sînt cercetaţi în stare de libertate, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei şi colaborează cu ancheta. Învinuiţii sînt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, activă, trafic de influenţă şi escrocherie în cadrul a 130 de cauze penală. Aceştia sînt învinuiţi că percepeau sume enorme de bani de la rudele decedaţilor pentru a le oferi un loc de înhumare pentru decedaţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupului riscă pedepse de pînă la 10 ani de închisoare şi amenzi penale.

Totodată precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load