Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Dosarul Calea ferată: Au fost înregistrate prejudicii de aproape 100 milioane lei

31 mar. 14:39   Societate
1988

Procurorii PCCOCS au finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul „CFM”, care a rezultat în prejudicii de aproape 100 milioane lei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (CFM) a finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul delapidărilor de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), care vizează o persoană din administrația acesteia, în perioada 2018-2019.

Procurorii acuză persoana de faptul că urmare a depășirii atribuțiilor de serviciu, întreprinderea nu a încasat venituri de aproape 800 milioane lei: pentru perioada anului 2018 nu au fost încasate peste 400 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 370 milioane lei. Acest fapt, la rîndul său, nu a permis acoperirea pierderilor interne înregistrate de CFM din alte activități impuse, care au provocat patrimoniului întreprinderii daune în proporții considerabile, de aproape 100 milioane lei, rezultate din pierderile nete pentru perioada anului 2018 în sumă de peste 73 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 26 milioane lei.

În cadrul urmăririi penale, procurorii PCCOCS, de comun cu angajații Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au identificat și au sechestrat bunuri mobile și imobile atît ale persoanei acuzate, cît și ale membrilor familiei acesteia. Valoarea totală a sechestrelor aplicate depășește suma de opt milioane lei.

Rezultatul urmăririi penale declarat a fost obținut cu implicarea mai multor instituții cu competență pe domenii – Inspectoratul Național de Investigații, Serviciul de Informații și Securitate, Curtea de Conturi, Inspecția Financiară și Serviciul Fiscal din subordinea Ministerului Finanțelor.

Urmează ca procurorii să le prezinte părților materialele urmăririi penale pentru informare, astfel încît ulterior dosarul să fie trimis în judecată, timp în care învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În ceea ce privește dosarul de bază, urmărirea penală continuă.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав