X 

Dosarul blanchetelor pentru pașapoarte: Doi figuranți, dați în căutare, au fost găsiți

20 iun. 15:49   Societate
2503 0

Procuratura Anticorupție anunță că un ex-funcționar al Agenției Servicii Publice (ASP) și un om de afaceri, cercetați în dosarul blanchetelor pentru pașapoarte, au fost localizați, după ce anterior au fost anunțați în căutare.

Cei doi suspecți, în privința cărora anterior a fost emise mandate de arest, s-au prezentat recent în fața procurorilor, fiindu-le înaintate învinuirile. Față de aceștia a fost aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara.

Amintim că, urmărirea penală pe acest caz a fost pornită pe faptul abuzului de serviciu, săvîrșit din interes material de către factorii de decizie din cadrul ASP. Ulterior, Procuratura Anticorupție a mai pornit cauze penală care au fost conexate la cauza principală, pe faptul abuzului de serviciu, săvîrșit în interesul unui grup criminal organizat

Totodată, în cadrul acestei cauze penale, în calitate de beneficiar efectiv figurează și oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Menționăm că, în noiembrie 2022, nouă persoane au fost trimise în judecată pe acest dosar, iar o altă cauză penală în privința mai multor persoane acuzate inclusiv în comiterea de spălare de bani se efectuează urmărirea penală în continuare.


Potrivit Procuraturii, proprietățile acestora au fost sechestrate pentru a asigura restituirea prejudiciului cauzat prin infracțiune.

6
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?