Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Dosarul ASEM: Magistrații au prelungit mandatele de arestare pe numele a trei persoane

7 aug. 2018,, 12:49   Societate
3421

Trei persoane, cercetate în dosarul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), au primit încă cîte 30 de zile de arest la domiciliu. Deciziile au fost pronunțate la finele săptămînii trecute de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a specificat pentru CrimeMoldova că alte două persoane cercetate în dosar au fost obligate să nu părăsească țara, iar un alt suspect va fi cercetat sub control judiciar.

Inițial, în acest caz, au fost reținute nouă persoane, printre care șase profesori de la ASEM şi trei intermediari. Suspecții, reținuți la începutul lunii iunie, sînt bănuiți de organizarea unei reţele prin intermediul căreia erau promovate examenele contra-cost.

În total, peste două milioane de lei, în diferită valută, au fost ridicați de către ofițerii CNA şi procurori, în urma percheziţiilor realizate în cadrul dosarului.

Procurorii au pornit mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență pe care le-au conexat într-o procedură comună.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав