COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Dosarele în care sînt vizați Druță, Sternioală, Țuțu și Chitoroagă, luate la puricat

13 oct. 18:33   Societate
1369 0

Procuratura Generală a anunțat miercuri, 13 octombrie, că a fost dispusă efectuarea verificărilor pentru a stabili evoluția cauzelor penale, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită, în care sînt vizați ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu.

„Combaterea corupției reprezintă una din prioritățile stabilite în activitatea Procuraturii, iar standardele recunoscute la nivel internațional în acest domeniu, recomandă statelor să urmărească inclusiv bunurile obținute de către funcționarii corupți. Urmînd aceste standarde de către procurori a fost intensificată activitatea de investigare a cazurilor de îmbogățire ilicită, indiferent de statutul subiectului investigațiilor”, au spus reprezentanții Procuraturii Generale, notează Noi.md cu referire la cotidianul.

„Avînd în vedere interesul sporit al publicului față de reacția organelor de drept în raport cu unele cauze penale inițiate în perioada lunilor iulie – noiembrie 2019, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită ( art.330/2 alin.(2) din Codul penal), pretinse a fi comise de către : ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu și alte dosare de categorii similare de infracțiuni, Vă informăm că, la 07.10.2021, s-a dispus efectuarea verificărilor, pentru a stabili evoluția investigațiilor și motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluții legale în termeni rezonabili pe aceste cazuri. De menționat, că de la momentul pornirii urmăririlor penale au trecut deja doi ani”.

Mai mult, PG susține că controlului vor fi supuse și alte procese/cauze penale cu privire la cazuri de corupție, care prezintă un „interes sporit pentru societate, inclusiv cele care au fost subiect al flashmob-ului din 12.10.2021 în fața Procuraturii Generale”.

În nota informativă, reprezentanții PG mai comunică despre faptul că „toate activitățile se efectuează în strictă conformitate cu prevederile Codului de procedură penală și sînt menite să asigure realizarea eficientă a scopul legii penale, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecărei persoane”.


Despre rezultatele verificărilor, PG susține că va informa ulterior.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X