Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Dosarele în care e vizat Igor Dodon sunt politice, avocați

16 noi. 2022,, 13:56   Societate
1381 0

Avocații fostului președinte Igor Dodon susțin că dosarele în care este vizat clientul lor sînt politice.

Potrivit lor, după modul cum derulează evenimentele se conturează un risc serios că fostul șef de stat nu va beneficia de garanțiile unui proces echitabil. Nu sînt excluse presiuni asupra magistraților.

Într-o conferință de presă la IPN, avocatul Nicolae Posturusu a declarat că au trecut aproape șase luni de cînd Igor Dodon se află în arest la domiciliu și de cînd a început urmărirea penală. „Sînt opt capete de acuzare, dintre care trei sînt în judecată. Un capăt de acuzare este în Judecătoria Buiucani, instanță de prim rang, iar altele două capete de acuzare sînt la Curtea Supremă de Justiție”, a precizat apărătorul.

Potrivit lui Nicolae Posturusu, cel mai important moment care demonstrează că dosarul lui Igor Dodon este politic îl reprezintă scurgerea recentă din contul Telegram al unui demnitar înalt, afirmă avocatul. Este vorba despre o înregistrare făcută în perioada în care Igor Dodon era în arest la domiciliu.

Colegul său, avocatul Ion Vîzdoaga a declarat că apărarea a constatat multiple încălcări și abateri de la legislația procesual-penală în ceea ce ține de administrarea probelor. Or, au fost incriminate mai multe infracțiuni care nu au nicio bază juridică și nicio legătură cu faptele care au avut loc în iunie 2019.

Încă un avocat, Petru Balan, a menționat că din primele zile în presă au apărut scurgeri de informații din dosar. Or, procurorii sînt obligați să asigure confidențialitatea procesului, mai ales că era vorba despre percheziții. Au urmat huiduieli și umilințe în adresa membrilor familiei fostului președinte al țării.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий