Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Dorin Damir și Valeriu Cojocaru au primit încă 30 de zile de arest în penitenciar

30 dec. 2021,, 09:25   Societate
1913

Dorin Damir și Valeriu Cojocaru, cercetați pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției 5 a Inspectoratului Național de Investigații, vor întîlni noul an după gratii.

Aceștia au primit încă 30 de zile de arest preventiv, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Aceeași decizie îl vizează pe șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru. Cei doi au refuzat să facă declarații pentru presă.

Nici avocații învinuiților nu au fost predispuși să comenteze decizia judecătorilor. Au declarat doar că aceasta va fi contestată.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, și Serviciul de Informații și Securitate au descins în ziua de 5 iulie la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane. Au fost reținute trei persoane - șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir.


Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații. sînt cercetate cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. Cei vizați riscă de la doi pînă la 12 ani de închisoare.

4

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав