Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Dorin Damir rămîne în arest pentru încă 30 de zile

2 sep. 2021,, 16:29   Societate
1510

Președintele FEA, Dorin Damir, reținut în dosarul Direcției 5, a primit încă 30 de zile de arest. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații de la Judecătoria Ciocana.

„La solicitarea procurorilor PCCOCS, magistrații au dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în privința președintelui asociației FEA. Acesta este investigat, în continuare, în dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții nr. 5 a MAI. Scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încît să fie asigurată eficiența investigațiilor”, anunță reprezentanții procuraturii.

La 3 august, magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus, cu puțin timp în urmă, prelungirea măsurii de detenție cu încă 30 de zile.

Șeful Inspectoratului de Poliție al mun.Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA au fost reținuți în luna iulie. Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sînt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” și ”fals în acte publice”.

Alexandru Pînzari, reținut în cadrul aceluiași dosar, a fost eliberat. Acesta a declarat, după reținere, că este nevinovat și „ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug”. Și inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, cercetat în dosarul Direcției 5, a fost eliberat din detenție, prin ordonanța procurorului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав