COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Donație importantă din partea Elveției pentru diagnosticarea Covid-19

Cele trei laboratoare regionale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Bălți, Chișinău și Cahul au fost dotate cu echipamente auxiliare.

Acestea vor servi pentru continuarea și extinderea activităților de diagnostic a cazurilor de COVID-19, cu suportul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției.

Potrivit specialiștilor, echipamentele donate vor dubla numărul de probe pînă la 800 de probe zilnic în laboratorului central din Chișinău și cîte 300 de probe zilnic în fiecare dintre laboratoarele din Bălți și Cahul.

Donația include 6 mini centrifugi pentru 24 de tuburi și 2 pentru procesarea reacției de polimerizare în lanț, 6 vortexuri pentru agitarea probelor în procesul de izolare a acizilor nucleici ARN, 6 termoblocuri pentru incubarea a 24 de probe și agitarea lor simultană. Donația mai include kituri de calibrare a echipamentelor de amplificare și tulpini de referință pentru asigurarea calității investigațiilor pentru detectarea virusului SARS-CoV-2, seturi de consumabile pentru procesarea reacției de polimerizare în lanț, 20 de genți frigorifice pentru asigurarea condițiilor de transportare a probelor pentru analize.

Elveția este printre cei mai mari donatori bilaterali de granturi în sectorul de sănătate al Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load