Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Doi soldați, bătuți ca să nu fugă din armată

22 mai. 2019,, 07:40   Societate
2946

Doi soldaţi din batalionul 2 al Armatei Naţionale ar fi fost bătuţi cu picioarele de propriii camarazi. Cazul a fost surprins marți, pe strada Vasile Lupu din Capitală.

Militarii care și-ar fi bătut colegii s-au justificat, spunînd că în asemenea mod au încercat să-i împiedice pe cei doi să fugă din armată, transmite Zugo.md.

Reprezentanții Ministerului Apărării, după ce au fost sesizați despre cele întîmplate, au anunțat că a fost creată o comisie de anchetă, iar vinovații vor fi trași la răspundere, transmite trm.md.

„Conducerea instituţiei a creat o comisie de anchetă şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Ministerul Apărării are toleranţă zero faţă de relaţiile neregulamentare şi regretă profund orice caz de indisciplină”, a declarat Ala Diaconu, ofiţera de presă a Ministerului Apărării.

Juristul organizației neguvernamentale „Promo-LEX”, Vadim Vieru, declară că acest caz reprezintă o dovadă a faptului că în Armata Națională există hărțuire.


„Chiar dacă militarul a comis abateri militare, nu există justificare ca în raport cu el să fie aplicată forţa fizică, atîta timp cît el nu a opus rezistenţă. Orice aplicare de forţă fizică în instituţiile militare nu este justificată”, a accentuat Vieru.

Anul trecut, pentru tortură, instanţele de fond au pronunţat patru sentinţe de condamnare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe anumite termene, în privinţa a cinci militari.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав