COVID-19 în MOLDOVA

Doi șoferi străini, documentați pentru uz de fals în acte

Doi șoferi străini, documentați pentru uz de fals în acte

Doi conducători auto sînt documentați de către polițiștii de frontieră pentru folosirea certificatului de înmatriculare falsificat și pentru modificări neautorizate la mjloacul de transport. Ambele cazuri au fost consemnate pe parcursul zilei de ieri, 30 iulie.

La intrarea în Republica Moldova, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Tudora au efectuat controlul asupra unui camion Renault Megane cu semiremorcă de model Lamberet, prezent la linie către ora 10:00. După identificarea șoferului, un cetățean al Ucrainei de 35 de ani, s-a purces la cercetarea documentelor prezentate pentru unitățile de transport. În acest sens, polițiștii de frontieră au observat că certificatul de înmatriculare al semiremorcii, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene, nu corespunde cu un act autentic.

Verificările suplimentare cu tehnica specială au confirmat prezența mai multor elemente de falsificare. În procesul verbal de audiere, bărbatul a precizat că este doar în calitate de șofer și nu cunoștea despre falsul depistat în acte. La scurt timp, la punctul de trecere s-a apropiat proprietarul camionului cu semiremorcă și a prezentat documentul original, fapt ce a permis autorizarea trecerii frontierei de stat. În cazul dat, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările pe faptul comiterii infracțiunii de deținere și de folosire a actelor oficiale false.


Către ora 20:40, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a prezentat pentru ieșirea din țară un microbuz de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Germania. La volanul unității de transport a fost legitimat cetățeanul german în vîrstă de 40 de ani. Deși din primele verificări actele prezentate erau valabile și nu se prevedea vreo ilegalitate, polițiștii de frontieră au acționat în baza analizei de risc, cercetînd adițional microbuzul. Ca urmare, numărul VIN nu corespundea cu cel înscris în certificatul de înmatriculare, fiind operate modificări fără a fi autorizate. La cele depistate, șoferul nu a putut oferi o explicație, declarînd că nu era în cunoștință de cauză. Pînă la elucidarea circumstanțelor, microbuzul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load