Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Doi șoferi străini au prezentat permise false la hotar

2 mai. 10:00   Societate
1794

În punctul de trecere a frontierei Palanca s-au depistat în timpul controlului de frontieră două permise de conducere cu indicii de falsificare.

Ambele cazuri au fost înregistrate la sfîrșitul săptămînii trecute, pe sensul de intrare în RM.

În primul caz este vorba de un cetățean de 28 de ani originar din Kazahstan.Tînărul s-a prezentat la linia de control în calitate de șofer al unui automobil, cu numere de înmatriculare georgiene. În cadrul verificării actelor de călătorie, polițistul de frontieră au observat însemne de falsificare a permisului de conducere. Actul ar fi emis de autoritățile din Turkistan pe numele posesorului. Cercetarea cu tehnica specială a stabilit contrafacerea permisului. La audieri, șoferul a recunoscut că a obținut documentul, acum nouă ani pe căi ilegale.

Cel de-al doilea cetățean străin, documentat pentru fals în actele oficiale, este din Georgia. De asemenea, în timpul formalităților de control a fost depistat permisul de conducere ucrainean care nu corespunde după formă și fond unui act autentic. Bărbatul de 45 de ani a declarat că pînă în anul 2015 deținea permisul georgian, iar după primirea permisului de ședere permanent în Ucraina și-a perfectat legal la Kiev permisul de conducere ce îl deține la momentul actual, fiind încrezut ca este unul original.

Persoanelor nu le-a fost autorizată intrarea în Republica Moldova.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав