Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Doi șefi de instituții subordonate Ministerului Agriculturii, verificați de ANI

18 oct. 2021,, 11:15   Societate
1807

În săptămîna 11 – 15 octombrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat opt controale.

În șapte proceduri de control privind eventuale conflicte de interese admise în fncția publică sînt vizați doi directori de instituții publice, aflate în subodinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, doi primari din raioanele Drochia și Ștefan Vodă un consilier raional din orașul Rezina un funcționar din cadrul primăriei Hîncești și un director de gimanziu din raionul Strășeni. Un control pe avere a fost inițiat pe numele unui funcționar public cu statut special al Serviciului Vamal.

Două încălcări a legislației au fost stabilite de inspectorii de integritate. Un consilier din raionul Cahul a fost constatat cu diferență substanțială între averea dobîndită și veniturile realizate, iar un alt ales local din Consiliul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău s-a ales cu un conflict de interese, nedeclarat și nesoluționat în termen.

Trei cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale. Este vorba despre trei consilieri din Consiliul Lăpușna din raionul Hîncești, care riscă cîte o amendă pentru nerespectarea acestei obligativități.

Cinci conflicte de interese au fost soluționate de inspectorii de Integritate, iar 10 Certificate de Integritate au fost eliberate la solicitarea angajatorilor.


Direcția juridică a ANI a participat în 25 de ședinte de judecată pentru apărarea actelor de constatare și într-o ședință pe un dosar de confiscare a averii.

Reprezentanții ANI au acordat 43 de consultații telefonice, dintre care 20 apeluri au fost înregistrate la Linia Instituțională de Informare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав