X 
Cazul Șor stiri: 599

Doi savanți din R. Moldova, în clasamentul internațional al oamenilor de știință

20 apr. 18:45   Societate
2830 0

Doi savanți de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Oleg Lupan și Ion Tighineanu, au propulsat Republica Moldova în clasamentul internațional al oamenilor de știință.

Astfel, cel mai recunoscut în lume savant din Republica Moldova este Oleg Lupan, șeful Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM. El se regăsește în domeniul Știința Materialelor, avînd indicele Hirsch de disciplină D = 63, transmite infoprut.

De asemenea, academicianul Ion Tighineanu, directorul Centrului Național de Studiu și Testare a Materialelor al UTM, a reușit să se impună în două domenii: Știința Materialelor (cu indicele Hirsch D = 53) și Electronica și Ingineria Electrică (D = 43).

,,Aceste succese au plasat Universitatea Tehnică a Moldovei în Clasamentul-2023 al celor mai bune universități din lume în domeniul Materials Science – Știința Materialelor (locul 524), precum și în domeniul Electronics and Electrical Engineering – Electronică și Inginerie Electrică (locul 543).

Totodată, research.com constată că Universitatea Tehnică a Moldovei este apreciată drept cea mai bună universitate din Republica Moldova, avînd doi oameni de știință la compartimentul Materials Science, cu un indice total D = 116”, se arată într-un comunicat de presă al UTM.


UTM este urmată în acest clasament de către Universitatea de Stat din Moldova și, cu două universități listate, Republica Moldova ocupă locul 43 în lume.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?