COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6631

Doi pompieri au fost petrecuți la pensie într-un mod inedit

18 iun. 18:30   Societate
1855 0

Doi pompieri din cadrul Direcției regionale căutare- salvare nr.2 și-au încheiat activitatea profesională sub jeturi de apă refulate din furtunuri. Salvatorii s-au pensionat după ce și-au dedicat peste 25 de ani din viață vocației de pompier.

Plutonierii adjutanți Lefter Victor și Scripcari Vasile nu au fost lăsați să plece de colegi, dar au fost conduși într-un mod inedit, fiind scăldați în jeturi de apă în semn de respect și admirație pentru munca depusă și sacrificiul de care au dat dovadă pe parcursul anilor în exercitarea misiunilor de salvare.

Pompierii au fost felicitați pentru realizări, iar colegii i-au aplaudat pentru curajul și rezistența cu care au îndeplinit toate operațiunile de salvare. Pe parcursul activității de serviciu, salvatorii au participat la numeroase operațiuni de căutare-salvare, de descarcerare, de salvare de la înălțime și din fîntîni, acumulînd pe parcursul vieții o experiență bogată pe care nu au ezitat să o împărtășească cu colegii mai tineri.

Astfel, Victor Lefter și Vasile Scripcari au instruit mai multe generații de salvatori din cadrul instituției deținînd de asemenea și statut de formatori. Tradiția de a scălda în jeturi de apă, pompierii trecuți în rezervă, este una apreciată de efectivul de trupă și comandă și reprezintă un simbol al curajului, devotamentului și sacrificiului în exercitarea misiunilor de salvare de către angajați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽