COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6766

Doi polițiști din Bălți, reținuți pentru trafic de influență pentru un loc de muncă

16 mar. 09:24   Societate
1193 0

Un angajat al Direcției de patrulare Nord al IGP al MAI, împreună cu un coleg din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, au fost reținuți, în seara zilei de ieri, pentru o serie de episoade de trafic de influență.

Operațiunea de reținere a fost realizată de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție, de comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

În concret, potrivit materialelor urmăririi penale, începînd cu luna iunie 2020, susținînd că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, polițiștii au pretins și au primit 900 euro de la o locuitoare a unei suburbii.

În schimbul acestei sume, cei doi i-ar fi promis că pot intermedia un contract de angajare pentru fiul acesteia în una din funcțiile din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, iar ulterior, pentru urgentarea procedurii, au pretins și primit de la mama băiatului încă 5 mii de lei.

În procesul soluționării chestiunii cu privire la angajarea tînărului, cei doi polițiști au avut nevoie de încă 3500 de lei, de această dată – pentru a-i determina pe responsabilii din cadrul Comisiei medicale a Spitalului MAI să elibereze concluzia medicală necesară pentru angajare.


Chiar și așa, la mai bine de jumătate de an de cînd a dat banii, tînărul nu a reușit să fie angajat, mama acestuia făcînd denunț la organele de drept.

Cei doi polițiști au fost reținuți ieri, chiar în birourile lor de serviciu, fiind plasați în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 ore, procurorii urmînd să decidă asupra măsurii preventive.

Pentru această infracțiune, norma penală prevede amendă în mărime de cel mult 200 mii de lei sau închisoare de pînă la 7 ani.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽