Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Doi foști profesori au creat o școală de arte într-un garaj părăsit

10 dec. 2022,, 00:30   Societate
1785 0

Au găsit un garaj părăsit și au făcut o școală de arte, cu toate condițiile pentru cei dornici de a îmbrățișa acest domeniu. Vorbim despre Victor și Ludmila Tetco, din orașul Drochia. De ani buni sînt la pensie, după ce întreaga viață și-au dedicat-o pedagogiei. Au predat la școala de arte din orașul Drochia și după pensionare și-au zis că pot face ceva frumos pentru copii.

Victor și Ludmila Tetco s-au gîndit că vîrsta de pensionare nu este un impediment să te dezvolți și să înveți, transmite jurnaltv.md.

Așa a pornit ideea de a lansa o școală de arte, acasă!

Victor Tetco, profesor de artă plastică: "Totul am făcut noi. Nu ne-a ajutat nimeni. Aici era un garaj și am scos totul de aici, iar ulterior cu mîinile noastre am făcut totul. Am creat toate condițiile pentru copiii care vor să lucreze. Cîte ceva am lăsat... Am salvat soba, care și acum este funcțională. Copiii vin cu mare plăcere și cine vine se miră pentru că sînt condiții minunate."


Ludmila Tetco, profesor de artă plastică: "Așa cum nu putem trăi fără artă, fiind încă în putere, cu o experiență bogată, am zis că putem aduce folos Moldovei noastre, copiilor noștri. Ne străduim ca fiecare oră să fie diferită de altele, să nu se repete. Știm cum să ne apropiem de fiecare copil. Ce învățăm în primul an, în al doilea."

Muncesc mult, zi de zi, și se bucură cînd elevii participă la expoziții naționale sau internaționale. Scopul lor este ca elevii de azi să devină pictorii de mîine, o profesie mai mult uitată în ultima vreme.

Victor Tetco, profesor de artă plastică: "Plăcerea e atunci cînd simt că nu muncim în zadar. Muncim și vedem rezultatul efortului nostru anume cînd copiii noștri sînt admiși la facultățile de arte. Mulți sînt deja studenți în România, Ucraina, Rusia și tot așa. Și în SUA, și ne sînt recunoscători, ne contactează mereu."

Ludmila Tetco, profesor de artă plastică: "Muncim, am făcut o expoziție, am primit adrenalină și mergem mai departe, asta este despre noi. Copiii sînt implicați sută la sută, foarte mulți elevi au fost admiși mai departe, la universități. Anul acesta cinci elevi au intrat, toți la buget."

Visul Anastasiei este să devină pictoriță. Muncește mult, dar știe că laurii îi va culege mai tîrziu, cu siguranță.

Maria este studentă la drept, dar nu poate lăsa arta.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий