X 

Doi conaționali, documentați pentru braconaj cinegetic

16 oct. 2022,, 12:00   Societate
1770 0

Doi locuitori din raionul Hîncești au fost depistați la miezul nopții în zona de frontieră, avînd cu ei o armă de vînătoare și un iepure vînat. Pentru a se eschiva de răspundere, bărbații au justificat ilegalitatea prin faptul că „arma au găsit-o și urma să o predea autorităților de poliție”.

Astăzi, 16 octombrie 2022, ora 00:05, pe direcția localităților Dancu - Rășești a fost observat un mijloc de transport care se deplasa haotic în apropierea fîșiei de protecție. La fața locului a intervenit patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni-1, stopînd mașina pentru verificările de rigoare.

Au fost legitimați doi conaționali de 30 și 41 de ani. Despre prezența în zona de frontieră, bărbații au explicat că sînt proprietari ai unor loturi de pămînt din zonă și erau cu scopul să alimenteze cu motorină tractoarele.

Însă, la verificarea mașinii, pe bancheta din spate a fost depistată o armă de vînătoare și două cartușe, iar în portbagaj - un iepure vînat. În declarații, bărbații au precizat că arma a fost găsită nu departe și intenționau să meargă la poliție să o predea, iar iepurele din întîmplare l-au lovit cu mașina.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST cercetează cazul sub aspectul de comitere a ilegalității de braconaj cinegetic.


vest

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий