COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi cai au fost „oaspeți tămăduitori” la Spitalul Republican

Doi cai au fost „oaspeți tămăduitori” la Spitalul Republican

Terapie mai neobişnuită pentru ţara noastră, dar cu efecte de recuperare nebănuite. Doi cai dresaţi au distrat bolnavii, dar şi medicii de la Spitalul Republican din Capitală.

Timp de o oră, pacienţii au avut ocazia să urmărească animalele defilînd în paşi de dans, iar cei mai curajoşi i-au călărit.

Vremea frumoasă i-a motivat pe medici, dar şi pe antrenorii de la Şcoala de Hipism să organizeze un eveniment de suflet. Specialiştii afirmă că hipoterapia este o metodă de tratament inovatoare care transmite pacienţilor o stare de liniște, de aceea călăritul e recomandat tuturor pentru o doză de relaxare și refugiu de la grijile cotidiene.

Cei prezenţi au avut ocazia să hrănească animalele cu legume, fructe, să le mîngîie minute în şir, dar şi să-i fotografieze.

Bătrînii internaţi în spital spun că nu au auzit niciodată despre efectele benefice ale acestei terapii, dar evenimentul i-a surprins plăcut.

S-au bucurat mult şi angajaţii instituţiei, care spun că astfel mai scapă de stresul zilnic.


Hipoterapia este răspîndită ca metodă de tratament în ţări precum Franţa, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Acolo, animalele sînt aduse chiar la patul bolnavilor incurabili, iar specialiştii vorbesc despre efectul benefic al acestora asupra stării pacienţilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load