Doi bucătari englezi s-au îndrăgostit de ospitalitatea moldovenilor

Doi bucătari englezi s-au îndrăgostit de ospitalitatea moldovenilor

„Moldova merită a fi vizitată de milioane de turiști anual”.


Este concluzia cu care au plecat acasă Sven Hanson Brit și Kae Shibata, doi renumiți bucătari din Marea Britanie, după ce au petrecut în Moldova 7 zile intense, pe durata cărora au împărtășit din secretele lor cu colegii din breaslă care activează în vinăriile și agropensiunile turistice din țară. Vizita chefilor face parte din Programul de Accelerare a Turismului Vitivinicol în Moldova, scopul căruia este de a ameliora calitatea serviciilor oferite turiștilor care aleg destinațiile oenoturistice din țara noastră.


Pe durata vizitei lor, bucătarii profesioniști au făcut turul vinăriilor și pensiunilor din țară, analizînd minuțios meniurile și oferind sfaturi în privința îmbunătățirii și diversificării acestora, în concordanță cu trendurile occidentale.


„M-am îndrăgostit de Moldova. M-am îndrăgostit de pădurile și rîurile ei, de căprițele de pe pășuni, dar întîi de toate… de oamenii acestei țări și de ospitalitatea lor”, a spus Sven Hanson Brit, Chef, Marea Britanie:


Iar colega lui, Kae Shibata, patiser din Marea Britanie, a oferit master-class-uri „dulci” bucătarilor din pensiunile agroturistice din Orheiul Vechi. 


Kae Shibata, Sous-chef – patiser, Marea Britanie a declarat că: „Anume oamenii sînt cei care fac din Moldova o destinație turistică unică. Autenticitatea acestei țări se datorează poveștilor umane, fie că e vorba de o familie de vinificatori cu tradiții sau de un restaurant rural de succes, administrat de o tînără femeie care a transformat gătitul plăcintelor în artă.”


Sesiunile de formare și instruire din cadrul Programului de Accelerare a Turismului Vitivinicol în Moldova vor continua pe parcursul următoarelor săptămîni, în țara noastră fiind planificată sosirea oenologilor, oenoparfumerilor și somelierilor cu renume.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load