Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Doi bărbați din Ceadîr-Lunga, trimiși în judecată

27 noi. 2023,, 09:41   Societate
2235 0

Doi bărbați din Ceadîr-Lunga, trimiși în judecată: unul din bărbații inculpați a fost anterior condamnat pentru corupere activă, cînd a încercat să-și primească ilegal înapoi mașina care fusese reținută, în acest dosar.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Oficiul „Sud,” anunță trimiterea pe banca acuzaților a doi bărbați din Ceadîr-Lunga pentru facilitarea intrării ilegale în Moldova a doi bărbați în Ucraina, notează Noi.md.

"Traversarea ilegală a avut loc în martie curent, în regiunea localității Valea Perjei din Taraclia. Pentru serviciile de întîlnire a migranților (originari din Odesa și Kharkiv) la hotar, în afara controlului de frontieră, după care ar fi urmat cazarea lor în Moldova și ieșirea din țară, învinuiții au impus taxa de 3.000 dolari și, respectiv, 4.000 dolari per persoană. Dintre aceștia, prima tranșă de aproximativ jumătate din sumă migranții au oferit-o în avans, iar a doua parte urma să fie achitată la urcarea în mașină, în Moldova.

Învinuiți au fost observați de angajații Poliției de Frontieră, care i-au reținut pe toți patru, iar procurorii PCCOCS le-au cercetat faptele penale și i-au trimis pe banca acuzaților", se arată în mesajul Procuraturii.

Acum, cei doi inculpați cu vîrste de 27 și 37 de ani, riscă o amendă de pînă la 67.500 lei sau închisoare de la 5 la 7 ani. Urmează ca Judecătoria Cahul să se pronunțe, timp în care inculpații beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


La cîteva zile de la facilitarea sosirii ilegale în Moldova a cetățenilor din Ucraina, inculpatul mai în vîrstă le-a oferit oamenilor legii mită (700 EUR în carnețel de notițe) ca să-i întoarcă mașina pe care o folosise la transportarea migranților pe care i-au întîlnit la hotar, care a fost și ea reținută în dosarul penal. Prin urmare, Procuratura Anticorupție l-a trimis în judecată pentru corupere activă, pe care acesta a recunoscut-o, după care a fost condamnat la doi ani închisoare și amendă de 100.000 lei.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?