COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Doi bărbaţi care vînau ilegal, reținuți în apropierea graniței (FOTO)

Doi bărbaţi care vînau ilegal, reținuți în apropierea graniței (FOTO)

Două persoane care circulau cu un mijloc de transport în zona de graniță, cu scop de vînătoare, au fost reţinute de Poliția de Frontieră din Ocnița.

Bărbații, în ciuda faptului că dețineau actele necesare pentru această activitate, au încălcat regimul de frontieră - aflarea pe timp de noapte la hotar este strict interzisă prin lege, dar și le-a reușit să împuște un iepure dintr-o armă cu țeavă ghintuită, folosirea căreia este restricționată pe teritoriul Republicii Moldova, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Identificarea autovehiculului a avut loc la mai puțin de 1000 de metri de la linia de frontieră, pe direcția Lencăuți – Serebria, în timpul misiunii de serviciu a patrulii Sectorului. Imediat, după ce a fost stopat mijlocul de transport pentru verificările ulterioare, unul din bărbați a încercat să fugă de inspectorii Poliției de Frontieră.


Urmare a reținerii fugarului, acesta s-a adeverit a fi un locuitor al satului Lencăuți, raionul Ocnița, în vîrstă de 27 de ani, care a hotărît împreună cu un constătean de-al său, de 37 de ani, să practice vînatul de iepuri.

Din cercetările de la fața locului au fost depistate, în interiorul autoturismului, un iepure împușcat, o armă cu țeavă lungă ghintuită de tip CZ-550 lux, cal. 7,62-mm, permise de portarmă pe numele persoanelor reținute, un cartuș cal. 7,62x63 mm. și patru cartușe de cal.12.

Toate obiectele descoperite cît și persoanele reținute au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră din Ocnița pentru continuarea cercetărilor, fiind informați despre incidentul dat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ocnița și Inspecției pentru Protecția Mediului Ocnița.

Bărbații și-au recunoscut vina, fiind documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră conform legii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load