Doi angajați ai CFM și un șef de poliție, pe banca acuzațiilor pentru mită

Doi angajați ai CFM și un șef de poliție, pe banca acuzațiilor pentru mită

Doi angajați ai ÎS Calea Ferată din Moldova, și un șef de serviciu din cadrul IGP sînt învinuiți de trafic de influențăm dar și de exercitarea atribuțiilor în sectorul public în situație de conflict de interese.


Dosarul a fost transmis în judecată.


În rezultatul măsurilor speciale de investigație și acțiuni procesual penale efectuate de procurorii anticorupție și organul de urmărire penală al Direcției Poliție mun. Chișinău, IGP al MAI, a fost posibilă documentarea întregii scheme infracționale de corupție atît a cumpărătorului de influență, cît și a traficantului de influență.


Conform materialelor cauzei penale, la data de 19 februarie 2019, însoțitoarea de vagon din cadrul Direcției de deservire a călătorilor, CFM, conștientizînd comiterea unui act de corupere i-a promis șefului de tren din cadrul aceleiași instituții, mijloace bănești în sumă de 7000 Euro. În schimb, ultimul urma să contribuie la soluționarea cauzei penale în privința feciorului ei, ca să nu fie tras la răspundere penală pentru punerea în circulație ilegală a drogurilor.


Drept urmare, șeful de teren, susținînd că se cunoaște cu un șef de secție din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău, IGP al MAI, a menționat că va vorbi cu ultimul, care la rîndul său va influența persoanele publice care efectuează urmărirea penală, pentru emiterea unei decizii favorabile în privința învinuitului și anume eliberarea acestuia de răspundere penală.


În continuarea acțiunilor sale infracționale șeful de teren din cadrul CFM, avînd la sine mijloacele bănești în mărime de 7000 euro, primite de la însoțitoarea de vagon din cadrul aceleiași instituții, acționînd prin înțelegere prealabilă i-a transmis șefului de secție din cadrul Direcției de poliție. Imediat în urma transmiterii banilor, ultimul a fost percheziționat de către angajații PA, fiindu-i ridicată suma primită.


Menționăm că, traficul de influență se pedepsește cu amendă de pînă la 200.000 de lei și închisoare de pînă la 6 ani, iar pentru exercitarea atribuțiilor în sectorul public în situație de conflict de interese riscă pînă la 750.000 de lei și detenție de pînă la 7 ani. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load