TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon vorbește despre motivele care ar permite rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău

Dodon vorbește despre motivele care ar permite rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), că în prezent sînt trei motive care ar permite rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).

Primul bloc care ar permite rezilierea contractului cu Avia Invest se referă la cele 5 dosare penale deschise pe numele persoanelor care au semnat contractul și au organizat concursul de concesionare în anul 2013.


”Contractul nu a fost semnat în interesul statului Republica Moldova. Patru luni nu au fost puse pe rol aceste dosare, din septembrie 2019”, a declarat președintele Dodon, făcînd aluzie la faptul că Guvernul Sandu a tărăgănat special punerea dosarului pe rol în justiție. Igor Dodon a precizat că primele ședințe de judecată în aceste dosare sînt planificate deja pentru sfîrșitul lunii ianuarie 2020.

Al doilea aspect care ar permite rezilierea contractului de concesionare a AIC se referă la condițiile contractuale și impelentarea planului de investiții. Potrivit șefului statului, investitorul nu și-a onorat obligațiunile contractuale. Pînă la sfîrșitul anului 2019 acesta urma să investească în dezvoltarea AIC 160 de milioane de euro, însă a investit doar 94 de milioane de euro.

Președintele a mai anunțat că din cele 94 de milioane de euro investiți, 59 de milioane sînt sumele adunate din taxele plătite de pasageri.

Al treilea motiv care ar permite statului să rezilieze contractul cu Avia Invest sînt condițiile preferențiale pe care le are investitorul și de taxa de 9 euro.

”S-a imps o taxă pentru toți pasagerii care este ilegală. Vom anula această taxă”, a spus Dodon.
”Mergem pe aceste trei abodări. Pentru noi este principial ca acest acord să fie reziliat”, a conchis șeful statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load