COVID-19 în MOLDOVA

Dodon spune că Președinția nu a fost implicată în cazul extrădării profesorilor turci

Dodon spune că Președinția nu a fost implicată în cazul extrădării profesorilor turci

Președintele Igor Dodon a fost invitatul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În cadrul emisiunii, moderatorul Alex Cozer a oferit cîteva întrebări în legătură cu extrădarea profesorilor turci, printre care și faptul dacă președinția a știut despre această situație și dacă acest subiect va fi discutat ulterior cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Președintele țării a precizat că „Președinția nu a fost implicată acest proces” de extrădare a profesorilor turci, iar cu prima ocazie, cînd se va întîlni cu președintele Turciei, va pune în dicuție acest subiect.


UNIMEDIA amintește că, la 6 septembrie curent, s-a împlinit un an de la expulzareaprofesorilor turci din Republica Moldova, au fost pornite cauze penale pe materialele anchetei efectuate de SPIA al MAI. În acest sens, au fost efectuate mai multe rețineri și suspendări din funcție.

Fostul adjunct la SIS reținut în cazul profesorilor turci expulzați, a fost plasat în arest la domiciliu, iar șefa Biroului Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Olga Poalelungi, a fost suspendată din funcție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load