TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon și consilierii săi vor primi indemnizații după expirarea mandatului președintelui în exercițiu

Conform legii bugetului de stat pentru anul 2020, Igor Dodon și consilierii săi vor primi în total indemnizații de 560.000 de lei la expirarea mandatului președintelui în exercițiu.

Din suma total, conform Ziarului de Gardă, 39.000 de lei îi vor reveni liderului neformal al socialiștilor.

Deocamdată nu este clar dacă Dodon va lua acești bani, iar purtătoarea sa de cuvînt, Carmena Sterpu, declară că „decizia va fi cunoscută la momentul potrivit”. Totodată, conform zdg.md, persoanele cu funcții de demnitate publică beneficiază de încă o indemnizație dacă după două luni de la expirarea mandatului nu își găsesc un nou loc de muncă.

Pe lîngă Igor Dodon, de indemnizații vor beneficia încă 14 persoane, inclusiv 12 consilieri și alți doi angajați ai cabinetului său. Mijloacele financiare sînt oferite în baza legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, care prevede că la expirarea mandatului, în caz de demisie, revocare sau eliberare de la locul de muncă, angajații vizați primesc remunerările menționate.

Precizăm că, potrivit declarației de venit publicate de CEC înainte de campania electorală pentru prezidențiale, în perioada 2018-2019, Igor Dodon a încasat salariul de președinte în valoare de peste 416.000 de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load