COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Reforma justiției va continua, se așteaptă o „curățare” în rîndul judecătorilor și procurorilor

Dodon: Reforma justiției va continua, se așteaptă o „curățare” în rîndul judecătorilor și procurorilor

Reforma justiției va continua, se așteaptă o „curățare” în rîndul judecătorilor și procurorilor, iar pentru alegerea unui nou procuror general există două opțiuni.

Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale pe canalul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.
Vorbind despre reforma justiției, el a menționat că toți „regii” sistemului judiciar ar trebui să plece.

„Fie vor pleca singuri în săptămînile următoare, fie vor fi „plecați”, conform noii legi, care va fi adoptată. Cei care au stat la originea regimului Plahotniuc vor pleca. Sînt cîteva zeci din 500 de judecători. Ei trebuie să plece și trebuie să înțeleagă: noi nu le vom permite să se țină cu dinții!”, a spus șeful statului.


Potrivit lui Igor Dodon, trebuie efectuată rapid o „curățare” a procuraturii și numit urgent un nou procuror general.

„Există două opțiuni de numire. Fie luăm concursul pe care l-a organizat guvernul precedent. Și eu cred că ei au desfășurat un concurs bun. Iar acești patru candidați sau poate mai mulți: 6, 8 sau 10, vor fi trimiși la Consiliu Suprem al Procuraturii și el va decide în continuare și va da președintelui propunerile sale. Cred că acest lucru va fi corect pentru a nu jigni pe nimeni. A doua opțiune este organizarea unui nou concurs, dar din nou este vorba de timp. Vom pierde încă o lună și jumătate. Trebuie să rezolvăm această problemă cît mai curînd posibil. Pentru că și la procuratură trebuie să facem o „curățare„”, a subliniat președintele Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load