COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Dodon: Nu-i credeți pe cei care vă promit că vă vor dubla și tripla pensiile

6 noi. 2020,, 10:24   Societate
1890 1

Niciun guvern din R.Moldova nu a oferit pînă acum un suport consistent pensionarilor cu pensii mici, așa cum s-a întîmplat în ultimii ani, a declarat Igor Dodon în cadrul emsiunii sale.

El a declarat că instituția prezidențială va depune în cotinuare eforturi pentru a sprijini pensionarii prin alocații suplimentare.

"La 1 octombrie toți pensionarii care au pensia mai mică de 3000 de lei au primit suportul de 900 de lei. Este un suport important acordat în premieră în toți de 29 de ani independență a țării. În acest an am găsit peste un milliard de lei pentr ajuta pensionarii. Niciun guvern nu a găsit surse atît de importante pînă acum", a relatat Dodon.

Politicianul a menționat suportul unic în valoare de 900 de lei va fi acordat în continuare de două ori pe an.

"Oponentul meu nu va face acest lucru. Acum și-a adus aminte de pensionari, dar anul trecut cînd am cerut indexarea de două ori a pensiilor, dna Sandu a blocat acest proiect. Cei care vă promit că vor dubla sau tripla pensiile, nu știu ce spun. Fondul de pensionare este de 14 miliarde de lei, mai trebuie 10 miliarde de lei pentru a acoperi aceste cheltuieli. Sînt acești bani în buget? Nu!", a adăugat candidatul la prezidențiale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽