COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Dodon, întrebat dacă vor fi sancționați preoții care nu țin cont de restricții

17 apr. 2020,, 12:44   Societate
2225 3

Participarea enoriașilor la slujbele din Noaptea Învierii, precum și sfințirea bucatelor în preajama bisericilor este strict interzisă, a subliniat repetat președintele Igor Dodon.

Întrebat dacă preoților le vor fi aplicate amenzi, în cazul în care nu se vor conforma restricțiilor impuse de autorități și vor primi totuși enoriași în lăcașe sfinte, șeful statului a menționat

„Sînt de acord că preotul nu este de vină, nu poate interzice oamenilor să vină în biserică. Nu e vina preotului, nu ar fi cazul masiv să-i amendăm. Noi nu am interzis slujbele, nu am închis bisericile, ci doar am impus anumite restricții. Consider că am procedat corect. În unele localități preoții au luat decizia să meargă pe stradă și să sfințească”, a sput el în cadrul emsiunii Președintele răspunde.

Cu toate astea, el a precizat că ieșirea din case în grupuri mai mari de 3 persoane și fără un motiv plauzibil este în continuarea interzisă.

„Avem o dinamică pozitivă în ultimele zile, în ceea ce ține de îmbolnăviri. Dacă vom încălca măsurile de prevenire, există riscul ca după Paști să venim cu restricții mai dure”, a spus Dodon.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X