TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Ideea de a promova oameni politici la CC nu a fost cea mai corectă

Dodon: Ideea de a promova oameni politici la CC nu a fost cea mai corectă

Ideea de a promova oameni politici la Curtea Constituțională nu a fost cea mai corectă, iar ceea ce s-a întâmplat la CCM a fost „o greșeală”.

Asta a declarant șeful statului Igor Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Președintele afirmă că nu dorește să facă presiuni asupra magistraților și să propună soluții pentru depășirea crizei de neîncredere instalate după ultimele evoluții la Curtea Constituțională.

„Odată ce judecătorii au fost votați nu mai contează cine este președinte”, a spus Dodon, referindu-se la scandalul care s-a pornit în societate după alegerea lui Vladimir Țurcan la conducerea instanței.


Amintim că votul pentru Vladimir Țurcan la funcția de președinte al CCM a fost criticat și de Maia Sandu și de Andrei Năstase, dar și de mai mulți deputați ai Blocului ACUM.

Pe de altă parte, deputații din PSRM dar și unii analiști politici au salutat alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale.

În seara de 20 august, CC a declarat inadmisibilă revizuirea hitărîrii privind alegerea lui Țurcanu în funcția de președinte al Curții. Cererea de revizuire a fost depusă de magistrata Domnica Manole.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load