COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon explică de ce este imposibil ca toată populația să fie testată pentru coronavirus

Dodon explică de ce este imposibil ca toată populația să fie testată pentru coronavirus

Nicio țară din lume nu-și permite să testeze întreaga populație la coronavirus, nimeni nu a recurs la o asemenea măsură, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, fiind întrebat de un cetățean de ce nu au loc testări în masă.

„Nu putem să ne permite să îi testăm pe toți, să găsim 3 milioane de teste. Nicio țară nu-și permite așa ceva. Cele mai ieftine teste și care dau rezultate rapide costă 4 euro bucata și sînt din China, dar ele dau cea mai mare eroare. Testele care se fac la laboratoare costă între 400 și 600 de lei și nu sînt în număr de 3 milioane”, a argumentat Dodon.

Oficialul a anunțat că cel mai important acum este să fie protejat personalul medical, care se află în prima linie, în lupta cu coronavirusul. Potrivit lui, de săptămîna viitoare, toți lucrătorii medicali vor fi obligatoriu testați pentru coronavirus.


„Asigurarea testării medicilor și asistenților medicali trebuie să aibă loc periodic”, a spus el.

Totodată, șeful statului a propus ca toți cetățenii veniți de peste hotare să fie testați la intrarea în țară, astfel încît persoanele infectate să poată fi imediat izolate. El a mai propus ca cetățenii din diasporă care revin în țară să procure polița medicală.

„Nu ne permitem să creștem riscurile în țară atît de mult. Am propus ca la intrarea în țară, diaspora să procure poliță. Nu vă supărați, stimați concetățeni, haideți să fim cinstiți cu noi, sistemul nostru medical are nevoie de acest suport”, a conchis Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load