Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Dodon: Este primul an, în mai bine de 20 de ani, cînd nu voi fi la slujba de Înviere

17 apr. 2020,, 11:00   Societate
2185 3

Președintele Igor Dodon a declarat că, pentru prima dată în ultimele două decenii, în acest an nu va participa la slujba religioasă din noaptea Învierii.

În cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, șeful statului a declarat că va urmări slujba la televizor și a recomandat tuturor cetățenilor să facă același lucru, pentru a nu spune riscului de contaminare cu COVID-19 pe cei dragi.

”În noaptea Învierii voi fi acasă alături de familie. Este primul an, în mai bine de 20 de ani, cînd nu voi fi la slujba de Înviere, ceea ce recomand tuturor cetățenilor. Să privim la televizor slujba Învierii ca să nu supunem riscului pe cei apropiați”, a spus Dodon.

Șeful statului a declarat că familia sa va mînca pască sfințită de preoți direct la combinatul de panificație ”Franzeluța”. Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis că Biserica va sfinți cozonacii la SA “Franzeluța” sau la alte întreprinderi care produc acești cozonaci, ca cetățenii să poată procura cozonaci sfințiți, pentru a putea să sărbătorească împreună cu familia.

De asemenea, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis că Sfînta Liturghie pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc. Credincioșii sînt îndemnați să înalțe rugăciuni de acasă, avînd posibilitatea să urmărească slujba praznicală la posturile TV și Radio.


Totodată, în unele localități preoții vor merge pe la porțile oamenilor pentru a sfinți produsele pascale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?