X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Dodon, despre criza gazelor: Conducerea țării trebuie de urgență să meargă la Moscova

13 mai. 12:17   Societate
1537

Ex-președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție după experții europeni au prognozat un preț spot la gaze, iarna, de 3.500 de dolari.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dodon a menționat că conducerea țării trebuie de urgență să meargă la Moscova pentru a negocia un nou contract pentru a obține un preț mult mai bun la gaz, transmite notează Noi.md cu referire lastiri.

"Prognozele experților europeni arată că prețul gazelor naturale va ajunge, iarna, la 3.500 de dolari și sunt extrem de îngrijorătoare pentru țara noastră, pentru cetățenii Republicii Moldova.

În aceste zile vin facturile la gaz și cetățenii scot din buzunar ultimii bani ca să le achite. Știu că mulți oameni se împrumută pentru a plăti facturile, iar agenții economici sunt nevoiți să scumpească producția lor.

Dacă prețul spot la gazele naturale se va tripla, iarna viitoare vom trăi o adevărată catastrofă socială și economică. După negocierile de toamna trecută a actualului contract de achiziție a gazelor, guvernarea anunța că a înțeles că “sania trebuie pregătită de cu vară”.


Dar, se pare că ei au uitat deja ceea ce au înțeles pe moment în 2021. De ce acum guvernarea nu face nimic? Este necesar urgent de a negocia prețul la gaz pentru iarna care vine și de evitat acele probleme grave care au lovit cetățenii în sezonul trecut.

Conducerea țării, în loc să lupte cu panglica Sfântului Gheorhe și să hărțuiască oponenții politici, trebuie de urgență să meargă la Moscova pentru a negocia un nou contract, pentru a obține un preț mult mai bun pentru țara noastră.

Guvernarea este obligată să facă și ceva bun pentru țară, pentru cetățenii noștri, inclusiv pentru cei care și-au dat votul pentru actuala conducere a țării", a comentat Igor Dodon.

Totodată, ex-președintele țării a subliniat că interesul țării și interesul oamenilor din Republica Moldova trebuie să fie prioritare pentru orice guvernare.

"Cetățenii așteaptă un preț accesibil pentru gaze, care ar putea duce la ieftinirea mai multe produse, inclusiv a pâinii", a mai scris Dodon.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав